Συνεχίζονται οι… «Βασιλόπιτες» στον Δήμο Ξάνθης! Με την ευκαιρία της πρόσφατης συνεδρίασης της δημοτικής ενότητας Ξάνθης πραγματοποιήθηκε και η κοπή πίτας!!!
…………………………………………….
Άκου τι είπαν!
«…όλη η Βόρεια Ελλάδα μένει χωρίς καμία Βάση Ετοιμότητας και επιχειρησιακά όλη η γεωγραφική αυτή περιοχή είναι ακάλυπτη, ενώ καθίσταται ανθρωπίνως αδύνατο να διασωθεί κάποιος που ζει στον Βόρειο Έβρο, διότι η μεταφορά του στο κοντινότερο σημείο απαιτεί τόσο πολύ χρόνο ώστε να καθίσταται αυτομάτως ανέφικτη η διάσωσή του… θα πρέπει να επανεξεταστεί η σκοπιμότητα μεταφοράς της Βάσης από την Καβάλα στην Σάμο, στο πλαίσιο της εύρυθμης και αποτελεσματικής λειτουργίας του ΕΚΑΒ.
(Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης σε επιστολή του στον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια)
-Μπράβο στον Περιφερειάρχη για την θαρραλέα και καθαρή στάση του, δεν μπορούμε όμως να πούμε το ίδιο για το «φάουλ» του Κικίλια!
Το σχόλιο
«Ένα λεκτικό λάθος δεν μπορεί να ακυρώνει την πολύ μεγάλη προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση για τον Έβρο» τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας, μιλώντας στο ΔΕΛΤΑ News.
Ο κ. Τσιάρας ανέφερε ότι, όσοι εκμεταλλεύονται ένα λεκτικό λάθος (είπε κατά λάθος πως ο Έβρος είναι εκτός Ελλάδας) για δημιουργία εντυπώσεων, «απλώς αποπροσανατολίζουν από την ουσία: τη στήριξη των παραγωγών του Έβρου, που ανακοίνωσα από την Αλεξανδρούπολη».
Μάλιστα, υπογράμμισε ότι ο Έβρος δεν είναι η άκρη, αλλά η αρχή της Ελλάδας και της Ευρώπης, όπως είχε δηλώσει στις 3 Οκτωβρίου 2024 στην Ορεστιάδα.
-Καλά τα λέει ο Τσιάρας μετά την γκάφα του αλλά κι ένας Υπουργός όταν ανοίγει το στόμα του, θα πρέπει να είναι προσεχτικός σε αυτά που λέει!
«Α»
Νεκρός 90χρονος στο Αγρίνιο από φωτιά στο σπίτι του
Νεκρός ανασύρθηκε την Τρίτη (11/2) σε περιοχή του Αγρινίου, ένας 90χρονος από φωτιά που ξέσπασε σπίτι του στην περιοχή Δογρή Τριχωνίδας.
Ο 90χρονος ζούσε μόνος του και οι αιτίες που προκάλεσαν την πυρκαγιά είναι μέχρι στιγμής άγνωστες.
Στο σημείο κλήθηκε η αστυνομία και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ έφτασαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής με τρία οχήματα Δυστυχώς για τον 90χρονο ήταν αργά.
Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο η φωτιά να προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε ηλεκτρική κουβέρτα.
Κλειστά τα χειρουργεία της Οφθαλμολογικής στην Κομοτηνή -Μόλυνση τεσσάρων ασθενών
Κλειστά για δύο εβδομάδες είναι τα χειρουργεία της Οφθαλμολογικής Κλινικής του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής, καθώς, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της ΕΡΤ, διαπιστώθηκε μόλυνση στα μάτια τεσσάρων ασθενών, μετά από οφθαλμολογική επέμβαση.
Οι ασθενείς διακομίσθηκαν για περαιτέρω θεραπεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης και σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.
Στον έλεγχο που έγινε στις αίθουσες χειρουργείου της Οφθαλμολογικής Κλινικής δεν διαπιστώθηκε ενδονοσοκομειακό μικρόβιο. Αύριο θα συνέλθει η Επιτροπή Λοιμώξεων για να αποφασίσει το άνοιγμα ή μη των οφθαλμολογικών χειρουργείων.
Συνταξιούχοι Καβάλας: Δυναμικές διεκδικήσεις για τη δημόσια υγεία
Τα σωματεία συνταξιούχων της Καβάλας έδωσαν στη δημοσιότητα το επικαιροποιημένο κείμενο των αιτημάτων τους, εστιάζοντας στην ενίσχυση της δημόσιας υγείας και τη δωρεάν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους, την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στη Δράμα, όπου θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα και τα προγραμματισμένα συλλαλητήρια στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη (ΑΜΘ). Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα συλλαλητήρια ενδέχεται να πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή.
Τα κύρια αιτήματα των συνταξιούχων
Το υπόμνημα των συνταξιουχικών οργανώσεων περιλαμβάνει αιτήματα που αφορούν τη δημόσια υγεία, την πρόνοια και τη βελτίωση των συνθηκών περίθαλψης για όλους τους πολίτες.
Οι συνταξιούχοι ζητούν από την κυβέρνηση να αναλάβει άμεσα δράση για τη βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης, ενώ δηλώνουν έτοιμοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους έως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.
Αίνιγμα
Ειλικρινά περίμενε κανείς όταν ξεκίνησε τον «προεκλογικό» του αγώνα του αρχές Σεπτεμβρίου 2023 -και με το ζόρι «κατέθετε» ψηφοδέλτιο στις 31/8/2023 χάρις σ’ αυτούς που «τρέχανε» μέχρι την τελευταία στιγμή να συμπληρώσει, αυτό που είναι … σήμερα;
Πρέβεζα: Κατέληξε στο νοσοκομείο 85χρονος κτηνοτρόφος -Τον χτύπησε κριάρι
Την τελευταία του πνοή άφησε στο νοσοκομείο Πρέβεζας ένας κτηνοτρόφος ηλικίας 85 ετών από το Κάτω Κοτσανόπουλο.
Σύμφωνα με το epiruspost, ο άτυχος άνδρας εντοπίστηκε τραυματισμένος από τον γιο του μέσα στον στάβλο που διατηρούσαν το κοπάδι τους, καθώς δέχτηκε χτυπήματα από ένα κριάρι.
Τα τραύματα που αποκόμισε ο ηλικιωμένος αποδείχτηκαν μοιραία, καθώς κατέληξε στο νοσοκομείο, όπου διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Θεσσαλονίκη: Δικογραφία σε βάρος 17χρονου για πορνογραφία
ανηλίκων μέσω διαδικτύου, πώς δρούσε
Για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου, κατηγορείται ένας 17χρονος, στη Θεσσαλονίκη, και εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία.
Από την διαδικτυακή έρευνα φαίνεται να προέκυψε ότι ο 17χρονος, χρησιμοποιώντας πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, είχε μεταφορτώσει φωτογραφία με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.
Κατόπιν έρευνας στο σπίτι του κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο με κάρτα SIM, το οποίο εστάλη στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Η δικογραφία διαβιβάζεται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.
Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. είχε συλλάβει δύο νεαρούς, 19 και 20 ετών, στο πλαίσιο επιχείρησης με την κωδική ονομασία «Τάλως ΙΙ», με την κατηγορία ότι κατείχαν πλήθος αρχείων με πορνογραφικό υλικό στο οποίο απεικονίζονταν ανήλικα κάτω των 12 ετών. Η μία σύλληψη έγινε στη Θεσσαλονίκη και η άλλη σε περιοχή της Νότιας Ελλάδας. Για την περίπτωση της Θεσσαλονίκης κατέστη κατηγορούμενος ένας 19χρονος φοιτητής που μετά την απολογία του στην ανακρίτρια κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.
Βόλος: Τροχαίο με τραυματισμό ποδηλάτη
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα της Τρίτης, στο κέντρο του Βόλου.
Υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, ένα ΙΧ συγκρούστηκε με ποδήλατο, στη συμβολή των οδών Τάκη Οικονομάκη με Γκλαβάνη, με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος ο αναβάτης του ποδηλάτου και να τραυματιστεί.
Περαστικοί, βλέποντας τι είχε συμβεί, έσπευσαν να βοηθήσουν, κάλεσαν το ΕΚΑΒ και στο σημείο βρέθηκε ασθενοφόρο, το οποίο παρέλαβε τον 25χρονο άνδρα για να τον οδηγήσει στο νοσοκομείο Βόλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η υγεία του νεαρού δεν διατρέχει κάποιον κίνδυνο, ωστόσο θα υποβληθεί σε προληπτικές εξετάσεις.
Τα αίτια του ατυχήματος διερευνά η Τροχαία Βόλου.





