• Επικοινωνία
Πέμπτη, 16 Απριλίου, 2026
Εφημερίδα Αδέσμευτη Θράκης
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Κοινωνία
  • Πολιτισμός
  • Παραπολιτική
  • Απόψεις
  • Gossip
  • Μικρές Αγγελίες
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Κοινωνία
  • Πολιτισμός
  • Παραπολιτική
  • Απόψεις
  • Gossip
  • Μικρές Αγγελίες
No Result
View All Result
Εφημερίδα Αδέσμευτη Θράκης
Home Ειδήσεις

Σσσς Ψίθυροι. 75 ζώα θανατώθηκαν προληπτικά στη Θάσο! – Φωτιά σε ιστιοπλοϊκά σκάφη στη χερσαία ζώνη του λιμανιού της Νέας Περάμου

14 Δεκεμβρίου 2024
in Ειδήσεις, Επιλεγμένα
Σσσς Ψίθυροι. 75 ζώα θανατώθηκαν προληπτικά στη Θάσο! – Φωτιά σε ιστιοπλοϊκά σκάφη στη χερσαία ζώνη του λιμανιού της Νέας Περάμου
Share on FacebookShare on Twitter

«Αυτή είναι η Βρύση στα ταξί απέναντι από τη φθηνή αγορά. 10τηλεφωνα έχω πάρει εδώ και 3 βδομάδες ακόμα το ξεβουλώνουν μια πατέντα ήθελε να μη περνάνε τα σκουπίδια και φράζει κ ήταν μόνο αυτή όλες οι βρύσες θέλουν συντήρηση… εκεί στον δήμο όλα καλά;».

-Από την ανάρτηση του Nektarios Fraskos στα «Στραβά και ανάποδα» στο Facebook.

……………………………………………………….

Άκου τι είπαν!

«Σε αυτά τα 50 χρόνια έγιναν πολλά, άλλαξαν πολλά και ζήσαμε συνταρακτικές ανατροπές. Η εξωτερική πολιτική είχε τρεις διακριτές προσεγγίσεις. Είχαμε μια αυστηρά εθνοκεντρική πολική με κύριο εκφραστή τον Ανδρέα Παπανδρέου και με παράδειγμα το ενιαίο αμυντικό δόγμα Ελλάδας – Κύπρου.

Από την άλλη είχαμε μια εξωτερική πολιτική που εκχωρούσε την υπεράσπιση των ελληνικών συμφερόντων στο διεθνές δίκαιο και τους διεθνείς οργανισμούς κυρίως στην Ενωμένη Ευρώπη με εκφραστή τον Κώστα Σημίτη και παραδείγματα τις συμφωνίες της Μαδρίτης και του Ελσίνκι.

Είχαμε τέλος την πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική του Κωνσταντίνου Καραμανλή που συνέθετε τις δύο προηγούμενες προσεγγίσεις κρατώντας όμως τις ισορροπίες και τα όρια.

(Από την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά το βράδυ της Παρασκευής στην εκδήλωση του ΒΗΜΑΤΟΣ)

-Πρόσεχε μόνο Πρόεδρε, γιατί άλλοι κράτησαν το όριο… έχω όμως την ταπεινή γνώση ότι εσύ το ξεπέρασες προ-πολλού!

 

Το σχόλιο

Μια απλή βόλτα έκανα το βράδυ της Πέμπτης στην κεντρική αγορά της πόλης και συγκεκριμένα πέρασα από την οδό 28ης Οκτωβρίου, έφτασα στην Κεντρική πλατεία, συνέχισα στην Βας. Κωνσταντίνου και στην επιστροφή κατέληξα στην Μιχαήλ Καραολή.

Δρόμοι που είναι υποτίθεται οι πιο ζωντανοί, γιορτινοί και ευχάριστοι για να σου ανεβάσουν την διάθεση.

Τι είδα από αυτό το γιορτινό «οδοιπορικό» μου; Και ποια ήταν η ατυχής «δυστυχισμένη» βόλτα μου, αφού ειλικρινά ποτέ δεν περίμενα να δω το φετινό χάλι;

Ε, λοιπόν…. Ούτε επί 4ετίας Τσέπελη, η πόλη είχε τέτοια «γύμνια» και δυστυχώς κακομοιριά που αντί να σου ανεβάζει, σου κατεβάζει τη διάθεση…!

Κρίμα… Ειλικρινά κρίμα!

Παν. Χατζ.

 

Πώς γίνεται η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας μέσω Taxisnet

Μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν διορία οι φορολογούμενοι οδηγοί προκειμένου να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας 2025, τα οποία βρίσκονται ήδη αναρτημένα στην εφαρμογή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), προκειμένου να μην έρθουν αντιμέτωποι με πρόστιμα.

Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων ακολουθούν τα παρακάτω βήματα για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας 2025:

-Αρχικά εκτυπώνουν το ειδοποιητήριο για τα τέλη κυκλοφορίας.

-Πηγαίνουν σε μηχάνημα αυτόματων συναλλαγών, όπου μπορούν να σκανάρουν το QR code του ειδοποιητηρίου, ακολουθώντας τις οδηγίες στην οθόνη, ώστε να μπορέσουν να πληρώσουν

-Δεύτερη επιλογή είναι να μπουν στο e-banking και να πληρώσουν, χρησιμοποιώντας τον 23ψήφιο κωδικό RF που υπάρχει στο ειδοποιητήριο.

-Τρίτη επιλογή είναι να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας 2025 σε κάποιο υποκατάστημα τράπεζας ή ΕΛΤΑ. Προσοχή! Πρέπει να έχουν μαζί τους το ειδοποιητήριο.

 

75 ζώα θανατώθηκαν προληπτικά στη Θάσο!

Η ευλογιά των προβάτων «πέρασε» στη Θάσο.

Ήδη θανατώθηκαν 75 ζώα κι αυτό έγινε πρώτη φορά από την έναρξη του προβλήματος. Το αποτέλεσμα του ελέγχου θα γίνει γνωστό σήμερα ή αύριο. Η εικόνα ωστόσο των ζώων ήταν τέτοια που θεωρήθηκε βέβαιο ότι ασθενούσαν. Για να μην χαθεί χρόνος, αποφασίστηκε και τα ζώα θανατώθηκαν..

 

Φωτιά σε ιστιοπλοϊκά σκάφη στη χερσαία ζώνη του λιμανιού της Νέας Περάμου

Φωτιά σε ιστιοπλοϊκά σκάφη τα οποία βρίσκονται στη χερσαία ζώνη του λιμανιού της Νέας Περάμου Καβάλας για την ετήσια συντήρησή τους ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης 12 Δεκεμβρίου 2024.

Η πυρκαγιά, που προκάλεσε μεγάλη κινητοποίηση, ξεκίνησε από ένα σκάφος, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ προκλήθηκαν ζημιές και σε δύο διπλανά σκάφη.

Οι πυροσβέστες έκαναν χρήση αφρού για την κατάσβεση, αποτρέποντας την επέκταση της φωτιάς και σώζοντας τον υπόλοιπο χώρο από σοβαρότερες καταστροφές. Χάρη στην άμεση αντίδραση και τον συντονισμό της Πυροσβεστικής, οι ζημιές περιορίστηκαν σημαντικά, αποφεύγοντας μια πιθανή αλυσιδωτή καταστροφή στον χώρο των σκαφών.

Τα αίτια της φωτιάς βρίσκονται υπό διερεύνηση, ενώ η εικόνα στον χώρο μαρτυρά την ένταση του συμβάντος, με το ένα σκάφος να έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Οι αρμόδιες αρχές συνεχίζουν να εξετάζουν τα δεδομένα για να εντοπίσουν την αιτία που προκάλεσε την πυρκαγιά.

 

Αίνιγμα

Με εντολές του Δήμαρχου Κοντού Στρατού ή από μόνος του ο Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης Γιάννης Δρεμσίζης εξελίχθηκε σε φανατικό …. «διώχτη» μας; Ή οι «δαίμονές» του κρατούν … πολύ παλιά; Και εκδηλώνονται τώρα που έχει «εξουσία;»

 

Σεισμική δόνηση ανατολικά της Σαμοθράκης

Σεισμική δόνηση της τάξης των 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 12 Δεκεμβρίου 2024 στις 15:34 ώρα Ελλάδος, με επίκεντρο 53 χιλιόμετρα ανατολικά της Σαμοθράκης και με εστιακό βάθος τς 15 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπήρξε μετασεισμική ακολουθία.

 

Μαλακάσα: Δύο ακόμα άτομα που συμμετείχαν στα βασανιστήρια του 16χρονου

Δύο ακόμα άτομα που συμμετείχαν στα βασανιστήρια και την κακοποίηση του 16χρονου Αιγύπτιου στη δομή μεταναστών στη Μαλακάσα εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού.

Οι αστυνομικοί, μιλώντας και με τους υπευθύνους της δομής, κατέληξαν στους δυο νεαρούς και τελικά τους βρήκαν μέσα στη δομή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι και οι δύο φαίνονταν στο ανατριχιαστικό βίντεο ενώ τους αναγνώρισε και το θύμα της επίθεσης.

Ο 16χρονος, μεταξύ άλλων, είχε εγκαύματα με πυρακτωμένο κουτάλι στο κορμί του, με αφορμή την κλοπή ενός κινητού τηλεφώνου.

Την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2024 οδηγήθηκαν στον ανακριτή οι τέσσερις συλληφθέντες, ηλικίας, 16, 17, 18 και 21 ετών, προκειμένου να απολογηθούν για τα όσα φρικτά συνέβησαν σε έναν από τους οικίσκους της δομής το βράδυ της περασμένης Τρίτης.

 

Τέμπη: Ποινική δίωξη σε στέλεχος του υπουργείου Μεταφορών

Η Εισαγγελία Εφετών Λάρισας, άσκησε ποινική δίωξη σε στέλεχος του υπουργείου Μεταφορών, την Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου. Η εξέλιξη πιθανόν σηματοδοτεί την έναρξη κύκλου διώξεων και απολογιών για στελέχη του υπουργείου Μεταφορών.

Μετά από έρευνα του εφέτη ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών, στοιχειοθετήθηκε η δίωξη για το κακούργημα της διατάραξης ασφάλειας των συγκοινωνιών που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο πολλών ανθρώπων δια παραλείψεως και για τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και βαριά σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή.

Για την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου, ήταν προγραμματισμένη η συμπληρωματική απολογία του σταθμάρχη στον εφέτη ανακριτή. Ωστόσο μέσω του συνηγόρου του, και ο ίδιος παρών, ζήτησε και έλαβε νέα προθεσμία για την ερχόμενη εβδομάδα.

Επιπλέον, την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα και ο εργαστηριακός έλεγχος σε έλαια σιλικόνης, από υπαλλήλους του Γενικού Χημείου του Κράτους, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί ο καθηγητής χημικός μηχανικός του ΕΜΠ για την μπάλα φωτιάς που ακολούθησε της σύγκρουσης των δύο τρένων.

 

Άγιο Όρος: Τραγικό τέλος για τον 40χρονο μοναχό, που είχε εξαφανιστεί

Τραγικό τέλος είχε η αναζήτηση του 40χρονου μοναχού Επιφάνιου, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί από τις 30 Νοεμβρίου από την Ιερά Μονή Ξενοφώντος, όπου εγκαταβιούσε τα τελευταία χρόνια.

Η σορός του μοναχού εντοπίστηκε σε βραχώδη ακτή στην περιοχή Μονοξυλίτης της Προβάτας, στις νότιες ακτές του Αγίου Όρους και ήταν σε κατάσταση προχωρημένης σήψης. Περισυνελέγη από λιμενικούς του Λιμεναρχείου Αγίου Όρους, το οποίο και διενεργεί την προανάκριση για το συμβάν.

Η σορός θα μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης για να γίνει η νεκροψία-νεκροτομή, ενώ ακολούθως θα επιστρέψει στη Μονή Ξενοφώντος για την ταφή.

Εκείνο που προβληματίζει είναι το γεγονός πως τα ίχνη του χάθηκαν από τη Μονή Ξενοφώντος στις δυτικές ακτές του Αγίου Όρους και βρέθηκε αρκετά μακριά, στις νότιες βραχώδεις ακτές της Αθωνικής Πολιτείας.

ShareTweetShare
Προηγούμενο Άρθρο

Επιστρέφει στη ΝΔ ο Λευτέρης Αυγενάκης – Η συνάντηση με τον Ξανθιώτη Κώστα Παπαβραμίδη και οι φωτο με νόημα!

Επόμενο Άρθρο

ΣΦΗΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΛΑΒΡΑΚΙΑ. «Άρτσι Μπούρτζι και Λουλάς» την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2025 στο Δημοτικό Αμφιθέατρο

Επόμενο Άρθρο
ΣΦΗΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΛΑΒΡΑΚΙΑ. «Άρτσι Μπούρτζι και Λουλάς» την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2025 στο Δημοτικό Αμφιθέατρο

ΣΦΗΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΛΑΒΡΑΚΙΑ. «Άρτσι Μπούρτζι και Λουλάς» την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2025 στο Δημοτικό Αμφιθέατρο

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ. Ούτε μία, ούτε δυο, αλλά 16 κάρτες έστειλε στην «Α» ο Δήμαρχος …Αλλιώς για δωρεάν αυτοπροβολή! Έκαναν “μάγκα” ποιόν; Τον Τσέπελη…!

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ. Ούτε μία, ούτε δυο, αλλά 16 κάρτες έστειλε στην «Α» ο Δήμαρχος ...Αλλιώς για δωρεάν αυτοπροβολή! Έκαναν "μάγκα" ποιόν; Τον Τσέπελη...!

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ. Κώστας Ζαγναφέρης: «όλους αυτούς μια χαψιά τους έχω…αλλά μη με λογοκρίνεις». Αυτούσια η αντιπαράθεση με τον Αργύρη Πλέσια.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ. Κώστας Ζαγναφέρης: «όλους αυτούς μια χαψιά τους έχω...αλλά μη με λογοκρίνεις». Αυτούσια η αντιπαράθεση με τον Αργύρη Πλέσια.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ

ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ

RADIO LIFE 92.1

NEXT TV ΘΡΑΚΗ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΚΤΕΛ ΞΑΝΘΗΣ

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ -ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΑΡΙΘΜΟΣ Μ.Η.Τ.: 232171

  • Αρχική
  • Δήλωση Συμμόρφωσης
  • Επικοινωνία
  • Μικρές Αγγελίες
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
Τηλ: 2541-105-096 & 2541-063-600

© Αδέσμευτη Θράκης

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Κοινωνία
  • Πολιτισμός
  • Παραπολιτική
  • Απόψεις
  • Gossip
  • Μικρές Αγγελίες

© Αδέσμευτη Θράκης