• Επικοινωνία
Σάββατο, 2 Μαΐου, 2026
Εφημερίδα Αδέσμευτη Θράκης
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Κοινωνία
  • Πολιτισμός
  • Παραπολιτική
  • Απόψεις
  • Gossip
  • Μικρές Αγγελίες
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Κοινωνία
  • Πολιτισμός
  • Παραπολιτική
  • Απόψεις
  • Gossip
  • Μικρές Αγγελίες
No Result
View All Result
Εφημερίδα Αδέσμευτη Θράκης
Home Ειδήσεις

Το νέο τούνελ που θα ενώσει την Ελλάδα με την Βουλγαρία

20 Φεβρουαρίου 2024
in Ειδήσεις, Επιλεγμένα
Το νέο τούνελ που θα ενώσει την Ελλάδα με την Βουλγαρία
Share on FacebookShare on Twitter

Η κατασκευή του μακρύτερου μέχρι στιγμής τούνελ στην ιστορία της Βουλγαρίας έχει τελειώσει και αναμένεται να δοθεί σύντομα στην κυκλοφορία ώστε να αναβαθμίσει περαιτέρω τη σύνδεσή της με την Ελλάδα.

Ένα ακόμη κομμάτι του “παζλ”, που συνθέτει τον αυτοκινητόδρομο Στρούμα (μέρος του E79), παραδίδεται τις επόμενες ημέρες στην κυκλοφορία συντομεύοντας έτσι το χρόνο που χρειάζεται κανείς για να φτάσει από την πρωτεύουσα της χώρας έως τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Σύμφωνα και με βουλγάρικα μέσα η σήραγγα “Zheleznitsa” αποτελεί μέχρι στιγμής το τελευταίο τμήμα του αυτοκινητόδρομου, ο οποίος παίρνει το όνομά του από τον ποταμό Στρυμόνα και η παράδοσή της στην κυκλοφορία, έπειτα από πολλές καθυστερήσεις, έχει προγραμματιστεί για τις 20 Φεβρουαρίου.

Η μήκους δύο χιλιομέτρων διπλή σήραγγα βρίσκεται κοντά στην πόλη Blagoevgrad στα νοτιοδυτικά της Βουλγαρίας με τον αρχικό προϋπολογισμό του έργου να ανέρχεται στα 128 εκατ. ευρώ. Εκτός από την ίδια τη σήραγγα το έργο περιλαμβάνει και τα υπόλοιπα απαιτούμενα οδικά έργα που χρειάζονται για τη σύνδεσή της με τον αυτοκινητόδρομο και έχουν συνολικό μήκος περίπου 2,5 χιλιόμετρα, στην είσοδο και την έξοδό της.

Η διπλή σήραγγα “Zheleznitsa” ξεκίνησε να κατασκευάζεται προς τα τέλη του 2019 και αποτελείται από δύο ανεξάρτητα τμήματα. Η σήραγγα πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές αναφορικά με τα συστήματα ασφάλειας, τον εξαερισμό της και τις υποδομές που χρειάζεται να έχει σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Μεταξύ αυτών των υποδομών περιλαμβάνονται τέσσερεις διάδρομοι για πεζούς αλλά και δύο για οχήματα, ενώ έχει κατασκευαστεί και ένα ελικοδρόμιο.

Ο αυτοκινητόδρομος Στρούμα, έχει συνολικό μήκος 173,28 χλμ. και συνδέει τη βουλγαρική πρωτεύουσα με τα ελληνικά σύνορα, ενώ αποτελεί τμήμα του Πανευρωπαϊκού Διαδρόμου IV. Ο εν λόγω αυτοκινητόδρομος είναι στρατηγικής σημασίας για την περιφερειακή ανάπτυξη, καθώς θα συνδέει τη δυτική και την κεντρική Ευρώπη με το Αιγαίο μέσω της γειτονικής χώρας. Το αντίστοιχο ελληνικό τμήμα φτάνει μέχρι τη Θεσσαλονίκη.

ShareTweetShare
Προηγούμενο Άρθρο

Κι όμως! Ο Γ. Καρυπίδης πήρε το “βάπτισμα” τον Μάη του 2019 στην εκδήλωση της ΣΕΚΕ! Ντουέτο με την Χρύσα!

Επόμενο Άρθρο

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΡΙΤΗ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Επόμενο Άρθρο
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΡΙΤΗ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΡΙΤΗ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Ελληνικά Γαλακτοκομεία: Αυξήσεις μισθών και μπόνους για τους εργαζομένους

Ελληνικά Γαλακτοκομεία: Αυξήσεις μισθών και μπόνους για τους εργαζομένους

Σσσς Ψίθυροι. Αυτός είναι ο 78χρονος που κατηγορείται ότι βίαζε την εγγονή του στο Κερατσίνι. Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω αστυνομικός: Τον τσάκωσαν μόλις… είχε κλέψει σπίτι

Σσσς Ψίθυροι. Αυτός είναι ο 78χρονος που κατηγορείται ότι βίαζε την εγγονή του στο Κερατσίνι. Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω αστυνομικός: Τον τσάκωσαν μόλις... είχε κλέψει σπίτι

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ

ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ

RADIO LIFE 92.1

NEXT TV ΘΡΑΚΗ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΚΤΕΛ ΞΑΝΘΗΣ

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ -ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΑΡΙΘΜΟΣ Μ.Η.Τ.: 232171

  • Elementor #142343
  • Αρχική
  • Δήλωση Συμμόρφωσης
  • Επικοινωνία
  • Μικρές Αγγελίες
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
Τηλ: 2541-105-096 & 2541-063-600

© Αδέσμευτη Θράκης

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Κοινωνία
  • Πολιτισμός
  • Παραπολιτική
  • Απόψεις
  • Gossip
  • Μικρές Αγγελίες

© Αδέσμευτη Θράκης