Είναι πράγματι εντυπωσιακή η απήχηση του νεαρού Υποψήφιου Δήμαρχου Ξάνθης Στράτου Κοντού όχι μόνο στους νέους, στους μορφωμένους και στις γυναίκες αλλά και στους μεγαλύτερους και τους λεγόμενους «παλιούς»! Γιατί εδώ που φτάσαμε… όχι μόνο δεν πάει άλλο, αλλά επιτέλους… Ξάνθη Μπροστά και Τολμηρά!
ΑΛΕΚΤΩΡ
……
*Στις 4 ποσοστιαίες μονάδες τοποθετείται η διαφορά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Prorata για λογαριασμό του ATTICA.
Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει 31,5% έναντι 27,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση, η «ψαλίδα» ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει κατά 1,5 μονάδα (28,5 και 26% οι επιδόσεις τους αντίστοιχα, σύμφωνα με την προηγούμενη μέτρηση). Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 9,5% παραμένοντας στα ίδια επίπεδα.
……
*Αύξηση κατά μία μονάδα καταγράφεται για το ΚΚΕ που συγκεντρώνει 6%, όπως και για το ΜΕΡΑ 25, που, από 3% εμφανίζεται με 3,5%, ενώ μειωμένα κατά μισή μονάδα είναι τα ποσοστά της Ελληνικής Λύσης (3%). Σε υψηλά επίπεδα παραμένει η δεξαμενή των αναποφάσιστων, με όσους κινούνται στη ζώνη της αδιευκρίνιστης ψήφου να φτάνουν το 10,5%.
……
*Υπερ των κυβερνήσεων συνεργασίας.
Ισχυρό ρεύμα υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας αποτυπώνεται στην έρευνα καθώς έξι στους δέκα πολίτες τάσσονται υπέρ των κομματικών συγκλίσεων, προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση, ενώ ποσοστό 75% θεωρεί ότι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος θα πρέπει να είναι και πρωθυπουργός.
……
*Που θα πάνε οι ψηφοφόροι του κόμματος Κασιδιάρη;
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η εκλογική στάση όσων δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν το κόμμα Κασιδιάρη, καθώς στο ερώτημα τι θα κάνουν αν απαγορευτεί η κάθοδος στις εκλογές του συγκεκριμένου σχήματος (πράγμα που συνέβη καθώς ο Άρειος Πάγος αποφάσισε να θέσει εκτός εκλογικής διαδικασίας το κόμμα «Έλληνες»), μόνο ο ένας στους τέσσερις (24%) κατευθύνεται προς το κόμμα «ΕΑΝ» του πρώην εισαγγελέα Κανελλόπουλου.
……
*Τι θα γίνει στις δεύτερες κάλπες.
Η έρευνα καταγραφεί και τις απαντήσεις των ερωτηθέντων για την εκλογική τους συμπεριφορά, στην περίπτωση που δεν σχηματιστεί κυβέρνηση από την κάλπη της απλής αναλογικής και η χώρα οδηγηθεί σε νέες εκλογές.
……
*Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με πέντε μονάδες (34,5% έναντι 29,5%), ενώ υψηλά παραμένουν τα ποσοστά των αναποφάσιστων (11,5%). Η δεύτερη εκλογή, σύμφωνα πάντα με την έρευνα, φαίνεται να ασκεί ιδιαίτερη πίεση στα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, καθώς το ΠΑΣΟΚ συμπιέζεται στο 8%, ενώ ΜΕΡΑ 25 και Ελληνική Λύση φαίνεται να παραμένουν εκτός Βουλής (2,5%).
……
*Σύμφωνα με την έρευνα, το 83% αναφέρει πως η υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη δεν θα επηρεάσει την εκλογική του προτίμηση. Αντίθετα, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, το θέμα που θα επηρεάσει περισσότερο την ψήφο είναι η Οικονομία (34%).
……
*Η ξεχωριστή Αναστασία Παρωτίδου, κατεβαίνει υποψήφια δημοτική σύμβουλος Ξάνθης με την παράταξη του υποψήφιου Δήμαρχου Ξάνθης Σάββα Μελισσόπουλου.
Ιδού και η ανάρτηση του επικεφαλής της παράταξης «ΜΠΡΟΣΤΑ»:
«Υποδεχόμαστε σήμερα στη μεγάλη δημοκρατική μας παράταξη με ιδιαίτερη χαρά και τιμή, μία νέα και δυναμική συμπολίτισσα, την Αναστασία Παρωτίδου.
Η Αναστασία μεγάλωσε στην Ξάνθη και είναι παντρεμένη και μητέρα 2 παιδιών. Σπούδασε κοινωνική λειτουργός και βρεφονηπιοκόμος. Υπήρξε για πολλά χρόνια ελεύθερος επαγγελματίας και σήμερα εργάζεται ως ιδιωτική υπάλληλος. Επί σειρά ετών ήταν ενεργό μέλος σε Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων με πλούσια κοινωνική δράση. Σήμερα είναι μέλος πολιτιστικών συλλόγων και Γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Γυμνασίου Ξάνθης.
Αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί ενεργά στις Δημοτικές Εκλογές, γιατί όπως η ίδια δηλώνει διακατέχεται από μία έντονη επιθυμία προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο, αλλά και από μία κοινή ανάγκη για την αντιμετώπιση των πολλών και μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα η πόλη και ο Δήμος μας.
Καλώς ήρθες Αναστασία, καλό αγώνα και καλή μας επιτυχία!!
Προχωράμε ενωμένοι ΜΠΡΟΣΤΑ για το καλό του Δήμου μας!!
Σάββας Μελισσόπουλος
Υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης»
…….
*Επίσης και ο Παναγιώτης Μετοικίδης κατεβαίνει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ξάνθης με την παράταξη του Σάββα Μελισσόπουλου που έκανε την παρακάτω ανάρτηση:
«Υποδεχόμαστε σήμερα με ιδιαίτερη χαρά στη μεγάλη δημοκρατική μας παράταξη έναν ακόμη νέο άνθρωπο, τον Παναγιώτη Μετοικίδη.
Ο Παναγιώτης είναι ιδιωτικός υπάλληλος και κατάγεται από τη Σταυρούπολη Ξάνθης. Παιδί με καθημερινή παρουσία και προσφορά στον τόπο που γεννήθηκε, κοινωνικός, πρόσχαρος, αγαπητός και πάντα “η ψυχή της παρέας”.
Τη Σταυρούπολη που είναι ο τόπος του, η παιδική του ηλικία, οι φίλοι του, η οικογένειά του την αγαπάει πολύ και θλίβεται για την εικόνα ερήμωσης και εγκατάλειψης που παρουσιάζει σήμερα.
Φίλε Παναγιώτη, μαζί θα φρενάρουμε τον κατήφορο και θα βάλουμε ένα λιθαράκι για να δημιουργήσουμε μία νέα αρχή για την Ξάνθη και την ορεινή της περιοχή!!
Σε αυτό τον αγώνα όμως θα πάμε ΜΠΡΟΣΤΑ με τη νέα γενιά της πόλης μας που θα αποτελέσει την επόμενη μέρα την πρώτη μας προτεραιότητα. Διότι όλοι γνωρίζουμε ότι εάν δεν στηριχθεί και δεν σταθεί στα πόδια της κυρίως η νέα γενιά του τόπου μας, δεν θα σταθούν στα πόδια τους ξανά ούτε η Ξάνθη, ούτε η Σταυρούπολη, ούτε οι άλλοι οικισμοί του Δήμου μας!!!
Καλώς ήρθες Παναγιώτη, καλό αγώνα και καλή μας επιτυχία!!
Προχωράμε ενωμένοι ΜΠΡΟΣΤΑ για το καλό του Δήμου μας!!
Σάββας Μελισσόπουλος
Υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης»
-Από μεταγραφή σε καλύτερη μεταγραφή προχωράνε οι… ΜΠΡΟΣΤΑ!
Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ





