56 ΧΡΟΝΙΑ Μουτζουροδευτέρα στον Πολύσιτο με μεγάλη συμμετοχή και κοσμοσυρροή αλλά και τις απουσίες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης και του Αθανάσιου Κριτσίνη.

Παρουσία πολύ κόσμου και με έντονη και φέτος τη σατυρική διάθεση πραγματοποιήθηκε στον Πολύσιτο Δήμο Αβδήρων η περίφημη πλέον Μουτζουροδευτέρα. Τις εκδηλώσεις διοργάνωσε και φέτος με μεγάλη επιτυχία ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Πολυσίτου με επικεφαλής την ακούραστη Πρόεδρο Κυρατσώ Βαταμίδου που έδωσε ραντεβού για την 57η Μουτζοροδευτέρα του 2020!

διοργανώνει ο Πολιτιστικός σύλλογος και ο Σύλλογος Γυναικών του οικισμού με τη στήριξη του Δήμου Αβδήρων.

Η παρέλαση ξεκίνησε με το άρμα του Μουτζούρη, ενώ πάνω σε αυτό βρισκόταν και η βασίλισσα της μουτζούρας. Παράλληλα μικροί μουτζούρηδες ξεχύθηκαν μέσα στο πλήθος βάφοντας τους θεατές, τηρώντας το έθιμο της ημέρας.

Ακολούθησαν τα υπόλοιπα άρματα, που κατασκευάζονται κάθε χρόνο με κέφι, μεράκι και έντονη σατιρική διάθεση καθώς και το γλέντι στην πλατεία του χωριού. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία παράλληλα να γευτούν εδέσματα της σαρακοστής και να διασκεδάσουν με πολύ χορό και μουσική.

Την τιμητική τους στη φετινή σατυρική παρέλαση των αρμάτων στην Μουτζουροδευτέρα του Πολυσίτου είχαν το ΔΝΤ, ο υπουργός Υγείας κ.Πολλάκη, το Power of Love αλλά και Βασιλιάς του Καρναβαλιού της Ξάνθης που έδωσε μάλιστα το παρών πάνω σε ένα άρμα και έκανε έκτακτη εμφάνιση δηλώνοντας πλέον, «Θρακιώτης Βασιλιάς», ενώ την παρουσία της παρέλασης με χιούμορ έκανε και φέτος ο πολύ καλός Μιχάλης Χατζηευφραιμίδης.

Παρόντες στην εκδήλωση ο Δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης με συνεργάτες και υποψηφίους του, ο πρώην Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αβδήρων Νίκος Χατζόπουλος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Μιχάλης Αμοιρίδης, ο πρώην Δήμαρχος Βιστωνίδας Νίκος Ζλάτκος, υποψήφιοι σύμβουλοι του υποψηφίου Δημάρχου Αβδήρων Αθανάσιου Κριτσίνη, ο υποψήφιος Περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Γαλανόπουλος με την Κυριακή Αλατζά και πολύς κόσμος.

Αντίθετα αισθητή ήταν η απουσία και των τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ξάνθης καθώς κάποιοι από αυτούς προτίμησαν να βρεθούν στην περιοχή της Σταυρούπολης ή στις παραλίες αλλά του υποψηφίου Δημάρχου Αβδήρων Αθανάσιου Κριτσίνη μετά των στενών του συνεργατών του Σπύρου Γαλανόπουλου και Στέλιου Μωραϊτη

 (σ.σ. Την παρέλαση των αρμάτων έδειξε την Καθαρά Δευτέρα αλλά και χθες μετά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων και το ΝΕΧΤ tv)