• Επικοινωνία
Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021
Εφημερίδα Αδέσμευτη Θράκης
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Κοινωνία
  • Πολιτισμός
  • Παραπολιτική
  • Απόψεις
  • Gossip
  • Μικρές Αγγελίες
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Κοινωνία
  • Πολιτισμός
  • Παραπολιτική
  • Απόψεις
  • Gossip
  • Μικρές Αγγελίες
No Result
View All Result
Εφημερίδα Αδέσμευτη Θράκης
Home Διάφορα

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ: Ούτε μέχρι το 2020 θ’ ανοίξει ο Εχίνος!

27 Ιουλίου 2010
in Διάφορα
Share on FacebookShare on Twitter
Αιχμηρές δηλώσεις του Νομάρχη Ξάνθης μετά την επίσκεψη Μαγκριώτη στη Ξάνθη και τα όσα είπε για τις διανοίξεις των δρόμων προς ΒουλγαρίαΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΑΜΕ!

*Επιβεβαιώθηκαν πλήρως οι ρηξικέλευθες επιλογές μας: α) να ανοίξουμε μόνοι μας το δρόμο προς τη Βουλγαρία και β) να δρομολογήσουμε τη μελέτη, για να μάθουμε αν γίνονται παρακάμψεις ανατολικά και δυτικά της πόλεως Ξάνθης!

ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ!

*Ανησυχούμε όμως γιατί το τμήμα από τον Εχίνο μέχρι τα σύνορα, δηλαδή ο επίσημος κάθετος άξονας, σε μήκος περίπου 25 χ/τρων., δεν διαφαίνεται να έχει καμία νέα ολοκληρωμένη κρατική κατασκευαστική παρέμβαση μέχρι το 2020.

ΟΥΤΕ Η ΔΙΑΠΛΑΤΥΝΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ

*Το τμήμα 12 χ/τρων μετά τη Σμίνθη, που, μετά την από εμάς αναρμοδίως κατασκευαζόμενη διαπλάτυνση, στα επικίνδυνα σημεία των 4-5 χ/τρων, δεν φαίνεται ότι θα έχει ολοκληρωμένο έργο, εντός 5ετίας.

Αιχμηρές δηλώσεις του Νομάρχη Ξάνθης μετά την επίσκεψη Μαγκριώτη στη Ξάνθη και τα όσα είπε για τις διανοίξεις των δρόμων προς Βουλγαρία!

«Ούτε μέχρι το 2010 θ’ ανοίξει ο Εχίνος…», ξεκαθάρισε ο Νομάρχης Ξάνθης αναφερόμενος στις δηλώσεις του Υφυπουργού για τον κάθετο δρόμο, προκαλώντας ιδιαίτερα μεγάλη «μελαγχολία» στους Ξανθιώτες που τόσα περίμεναν από την διάνοιξη του δρόμου προς Βουλγαρία για τις οικονομικές ανταλλαγές των δύο χωρών αλλά και την ανάπτυξη του λιμανού Λάγους…

ΟΙ ΑΙΧΜΗΡΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΞΑΝΘΗΣ

Συγκεκριμένα μετά το πέρας της επίσκεψης του Υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Γιάννη Μαγκριώτη στην Ξάνθη και τη συνάντηση με φορείς, ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Γιώργος Παυλίδης δήλωσε:
«Είναι ορθή η διαπίστωση ότι στα έργα αρμοδιότητας του Κράτους, όπως είναι οι κεντρικοί άξονες, εθνικές οδοί, υπάρχει έλλειμμα αναπτυξιακών υποδομών. Ταυτόχρονα όμως τα μηνύματα τα οποία έρχονται δεν μας ενθουσιάζουν. Για παράδειγμα στον οδικό άξονα Ξάνθης-Ελληνοβουλγαρικών συνόρων οι μόνες σημαντικές παρεμβάσεις που έγιναν τα τελευταία 10 χρόνια είναι αυτές της Νομαρχίας Ξάνθης, αντί του αρμοδίου και μόνου δυναμένου να εντάξει έργα σε ευρωπαϊκά προγράμματα κεντρικού Κράτους δια της αρμοδίας ΔΕΚΕ μέχρι το 2006 και της Εγνατίας Οδού μετά το 2006. Επιβεβαιώθηκαν πλήρως οι ρηξικέλευθες επιλογές μας: α) να ανοίξουμε μόνοι μας το δρόμο προς τη Βουλγαρία και β) να δρομολογήσουμε τη μελέτη, για να μάθουμε αν γίνονται παρακάμψεις ανατολικά και δυτικά της πόλεως Ξάνθης, ή περιμετρικός δακτύλιος με χρήματα που εξασφαλίσαμε από αυτά που δικαιούνταν για μελέτες η Νομαρχία Ξάνθης, που κατόπιν τα εκχωρήσαμε στην Εγνατία Οδό.
Ανησυχούμε όμως γιατί το τμήμα από τον Εχίνο μέχρι τα σύνορα, δηλαδή ο επίσημος κάθετος άξονας, σε μήκος περίπου 25 χ/τρων., δεν διαφαίνεται να έχει καμία νέα ολοκληρωμένη κρατική κατασκευαστική παρέμβαση μέχρι το 2020. Το τμήμα 12 χ/τρων μετά τη Σμίνθη, που, μετά την από εμάς αναρμοδίως κατασκευαζόμενη διαπλάτυνση, στα επικίνδυνα σημεία των 4-5 χ/τρων, δεν φαίνεται ότι θα έχει ολοκληρωμένο έργο, εντός 5ετίας. Όσον αφορά τη διερευνητική μελέτη του περιμετρικού δακτυλίου, ιδέα – πρότασή μας, αλλά και χρηματοδότησή μας, φαίνεται ότι αποτελεί τη μόνη βάση για να υλοποιηθεί η ανατολική παράκαμψη της πόλεως Ξάνθης με πολλαπλά αυτονόητα οφέλη, όπως την εξυγίανση του κυκλοφοριακού της πόλεως.
Τα γεγονότα δικαιώνουν τις ανατρεπτικές επιλογές μας.
Εμείς συνεχίζουμε σταθερά προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας μας».
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΟΜΑΡΧΗ

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗ ΣΤΗ ΞΑΝΘΗΣύμφωνα με το δελτίο τύπου του Υπουργείου Μεταφορών, ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης, ολοκλήρωσε την διήμερη περιοδεία του στην Ξάνθη και την Καβάλα Παρασκευή και Σάββατο.

Είχε συνεργασία με εκπροσώπους κοινωνικών φορέων και επισκέφθηκε έργα αναπτυξιακών υποδομών. Ο κ. Μαγκριώτης, μαζί με Βουλευτές του Νομού Ξάνθης και εκπροσώπους τοπικών φορέων και της Περιφέρειας, επισκέφθηκαν έργα στον οδικό άξονα Ξάνθης-Εχίνου. Στη συνέχεια ακολούθησε σύσκεψη σχετικά με τις αναπτυξιακές υποδομές τις περιοχής.
Μετά το πέρας της σύσκεψης, σε συνέντευξή τύπου, ο κ. Μαγκριώτης, μεταξύ άλλων τόνισε:
«Η Ξάνθη και γενικότερα η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχει σημαντικές ελλείψεις αναπτυξιακών υποδομών. Προτεραιότητα της κυβέρνησής μας είναι να κάνουμε ότι είναι δυνατόν, εν μέσω οικονομικής και δημοσιονομικής κρίσης, ώστε να προωθήσουμε την ανάπτυξη της.
Επισκεφθήκαμε σήμερα τον οδικό άξονα Ξάνθης-Εχίνου-Ελληνοβουλγαρικά σύνορα που συνδέει την Ξάνθη και την ευρύτερη περιοχή με την Βουλγαρία. Επικεντρωνόμαστε σήμερα, στα τμήματα Σμίνθη-Μύκη και Μύκη-Εχίνος, μήκους 11 χλμ. για τα οποία υπάρχουν μελέτες από την Περιφέρεια. Η «Εγνατία Οδός ΑΕ» θα προχωρήσει την ωρίμανση των μελετών αυτών και στη συνέχεια θα δημοπρατήσουμε την κατασκευή του έργου. Παρότι η απελθούσα κυβέρνηση δεν εξασφάλισε πόρους στο ΕΣΠΑ, δεσμευόμαστε ότι θα χρηματοδοτήσουμε το έργο, είτε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, είτε από την αναμόρφωση του ΕΣΠΑ. Επίσης, η ολοκλήρωση των μελετών και η κατασκευή των άλλων τμημάτων Ξάνθης-Εχίνος, είναι στις προτεραιότητές μας.
Παράλληλα, αναζητούμε λύση για την ανατολική παράκαμψη της Ξάνθης και τη σύνδεσή της με την Εγνατία Οδό, ώστε να αποφορτίσουμε το τοπικό δίκτυο.
Τέλος, εξετάζουμε την οδική ασφάλεια του οδικού άξονα Ξάνθης-Δράμας και ειδικότερα στα τμήματα του δρόμου ανατολικά και δυτικά του Παρανεστίου και ανατολικά, της Σταυρούπολης. Στα τμήματα αυτά θα γίνουν βελτιώσεις όπου απαιτείται, στα πλαίσια του προγράμματος Οδικής Ασφάλειας. Παράλληλα, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα εκτελεί, στα πλαίσια του ΕΣΠΑ, έργα βελτίωσης του εν λόγω οδικού άξονα για τα οποία υπάρχουν έτοιμες σχετικές μελέτες».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΞΑΝΘΗ

Ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, επισκέφθηκε την Παρασκευή 23 Ιουλίου την Ξάνθη, και το Σάββατο 24 Ιουλίου την Καβάλα. Εκεί είχε προγραμματίσει συνεργασία με εκπροσώπους φορέων και επισκέψεις σε έργα Υποδομών.
Το πρόγραμμα του Υφυπουργού είχε το εξής:
Παρασκευή 23.07.2010

  • 19:00 Επίσκεψη στον οδικό άξονα Ξάνθης-Εχίνου.
  • 20:00 Σύσκεψη με εκπροσώπους φορέων Ν. Ξάνθης (Ξενοδοχείο «Νατάσα»)
  • 21:00 Συνέντευξη τύπου (Ξενοδοχείο «Νατάσα»).
ShareTweetShare
Προηγούμενο Άρθρο

Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ Ναι, πιέζομαι να κατέβω υποψήφιος Δήμαρχος Τοπείρου!

Επόμενο Άρθρο

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010

Επόμενο Άρθρο

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010

Ξανθιώτικα Παρασκήνια

Σφηνάκια & Λαβράκια

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021

916 Mountain resort

ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ

radio north 98.0

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

  • Αρχική
  • Επικοινωνία
  • Μικρές Αγγελίες
  • Πολιτική Απορρήτου
Τηλ: 2541-105-096 & 2541-063-600

© Αδέσμευτη Θράκης

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Κοινωνία
  • Πολιτισμός
  • Παραπολιτική
  • Απόψεις
  • Gossip
  • Μικρές Αγγελίες

© Αδέσμευτη Θράκης